Idézet:

Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. / Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó: / fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, /


árkon-bokron átal, háton hátizsákkal, / menni, mendegélni, este hazatérni: / fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva, /


somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel.


(Kányádi Sándor)

2011. április 18., hétfő

Szilvásvárad


Az elmúlt hétvégét anyukámnál töltöttük Egerben. Mivel az idő ragyogó volt kitaláltuk, hogy menjünk el Szilvásváradra ( legalább 5 éve nem voltam már). A kellemes idő nagyon sok kirándulót kicsalogatott a Szalajka-völgybe, de még elviselhető volt a "létszám".
Az erdei kisvonattal mentünk fel a tisztásig és onnan sétáltunk vissza a célállomásig. Útközben megnéztük a sziklaforrást, a pisztrángos tavakat, a fátyol-vízesést. Kellemes 1-2 órás sétaút. Az ősember barlanghoz és a kilátóhoz most nem jutottunk el, az erdei múzeum pedig átalakítás miatt zárva volt, de így legalább lesz miért visszatérni erre a szép kirándulóhelyre.

3 megjegyzés:

  1. Mi egyszer jutottunk el ide, a nászutunkon. Azóta sajnos csak mindig terv maradt az újabb látogatás.

    VálaszTörlés
  2. Szalajka völgyét nem lehet megunni, minden évszakban remek kirándulóhely, én is imádom .Bár messze lakom azért már többször is jártam ott, szép emlékeket őrzök ezekről a napokról.

    VálaszTörlés
  3. Mi még csak egyszer jutottunk el a családdal ide, pedig milyen jó lenne többször! Vagy írjam, hogy egyszer MÁR sikerült;)?
    Valóban csodás hely, bár amikor mi mentünk, akkor tele volt minden kirándulókkal. A barlangig is csak libasorban lehetett feljutni, de minden megérte! Nem baj, inkább itt lássak sok családot, mint a plázákban, nem igaz?

    VálaszTörlés