Idézet:

Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. / Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó: / fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, /


árkon-bokron átal, háton hátizsákkal, / menni, mendegélni, este hazatérni: / fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva, /


somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel.


(Kányádi Sándor)

2011. március 25., péntek

Tatai kiruccanás

Szombaton délután érkeztünk Tatára, ahol első programunk egy veteránbuszos kirándulás volt. A Hotel Arnold tulajdonosa megszállott veteránautó gyűjtő (a Hotelben megszálló vendégeknek grátisz jár a buszos kirándulás). Körbe vitt minket a városon, majd Baj felé vettük az irányt. Végállomásunk a Turay Pincészet volt, ahol nagyon kedves vendéglátásban volt részünk. A házigazdáink igazán kitettek magukért, saját maguk által készített csülök pörkölttel vártak minket, de vacsora előtt és után megkóstolhattuk a pincészet borait is.


Másnap Tata nevezetességeivel ismerkedtünk meg: körbe sétáltuk a Cseke-tavat és közben megmásztuk a romokat, megcsodáltuk a dzsámit és még a kacsák etetésére is jutott időnk.Nap végén pedig bevettük a 172 lépcsőfok magassággal bíró kilátót, ahonnan nagyon klassz panorámában volt részünk.Az utolsó napon pedig a várhoz látogattunk el.

3 megjegyzés:

 1. ó, ezt a postot nem merem megmutatni a fiamnak, mert nyúzni fog hogy menjünk. Ilyen buszon nekem is élmény lenne az utazás, hát még egy buszmániásnak.köszi a tippet, ha nagy meglepit akarunk, majd benevezünk rá.

  VálaszTörlés
 2. Mindenképpen felvesszük a kívánságlistára. Még soha nem voltam Tatán, ezt pótolni kell! Köszi:)))

  VálaszTörlés
 3. Egy tatai kirándulás részemről is előjegyezve más szemmel (még nem jártunk arra),
  most meg aztán felcsigázva :)

  VálaszTörlés