Idézet:

Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. / Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó: / fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, /


árkon-bokron átal, háton hátizsákkal, / menni, mendegélni, este hazatérni: / fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva, /


somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel.


(Kányádi Sándor)

2011. március 25., péntek

Kalandozások Eger környékén _2.0 = Oxygen Adrenalin Park




Folytatódjon hát a kalandos napunk: a siroki vár után átautókáztunk a Mátrán É-D irányban, és aki ritkán jár arra, annak ajánlom, hogy Parádfürdőn álljon meg egy sétára, nézze meg a Cifra Istállót és a Kocsimúzeumot. De útba ejthetjük még Mátraházát, Kékes-tetőt vagy a sástói kilátót is, de úgy érezem, ezeket majd egy másik szösszenetben ecsetelem :-)
Szóval sok kalandparkban jártunk már az országban, de az Oxygen Adrenalin Park az egyik kedvenc nemcsak a vadregényes táj (ex-kőbánya) és a szuper kilátás miatt (napnyugtakor különösen szépek a hegyek), hanem mert van tér és ha nincs kedvünk az adrenalin sokkhoz, akkor is órákat lehet nézelődni és másokon szórakozni. Nyáron sokféle vizes játék, ügyességi feladat vár bennünket (ráadásul van amiért nem is kell kőpengőt adni), de megvan minden klasszikus elem is, amire egy kalandparkban számítunk: erdei kalandpálya, bob, quad, íjászkodás, trambulin, vizigömböc stb. De amit egyedülálló, az a kőbánya felett átívelő canopy illetve a kevésbé merészeknek a függőhíd. Mi nagyon élveztük :-)))
Ráadásul nincs egységes belépő (csak némi parkolási díj), kőpengőt lehet váltani, az a "helyi fizetőeszköz", így mindenki pénztárcájának vagy üdülési csekkjének megfelelően fogyasztja az izgalmakat. A személyzet nagyon kedves és segítőkész, a mosdó körüli meglepetés figurák pedig mindenkit vigyorgásra késztetnek. Budapestről kb. másfél óra az út autóval és hazafelé garantáltan alszanak a srácok!

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon-nagyon jól hangzik.
    Gyűjtöm az információkat, mert szóba került a tavaszi szünetben Eger is, de mégis inkább a Bakonyt választottuk. Ott is van egy kalandpálya valahol Eplény környékén. Majd beszámolok:)

    VálaszTörlés
  2. Egy nagyon hasonló van tényleg a Bakonyban: http://www.bakonyikalandpark.hu/. Mi voltunk. Nagyon nagy élmény még felnőtteknek is. Parkolás ingyenes, belépő van, de a legtöbb játékot Sobri bankóért lehet kipróbálni. Mi biztosan vissza fognk még menni. Viszont nyáron fogunk menni, mert nagyon mókásak a vízi egyensúlyozó játékok.

    VálaszTörlés