Idézet:

Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. / Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó: / fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, /


árkon-bokron átal, háton hátizsákkal, / menni, mendegélni, este hazatérni: / fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva, /


somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel.


(Kányádi Sándor)

2011. július 22., péntek

Zala megye, Zalaegerszeg, Gébárti-tó

Zalaegerszeg tavacskája a Gébárti-tó. Nagyon kellemes hely, saját stranddal, és egy (szerintem marketing:-) gólyával a tó melletti kis úton. Ezt a gólyát semmi nem zavarja, legfőképp az emberek nem, a horgászok mellett lépeget, és hagyja magát kikerülni a bicikliseknek és babakocsisoknak:-)

A tó V-alakú, körbesétálni nem lehet, a strandtól a nyugati oldalra, a Kézművesek Háza (a V-betű aljánál) irányába érdemes indulni, és sétálni, amíg kedvünk van, vagy amíg el nem fogy az út. A Kézművesek Házánál fura alkotások vannak az út mellett, némelyik igen elvont, de érdemes megnézni őket a magas fűben, bokrok között.
 
A strand és egy kemping a félszigeten található, saját parkolóval, és onnan kis fahídon lehet átjönni a túlpartra, megkerülve a tavat a Kézművesek Háza irányába, illetve kicsit át a bokrokon a híddal szemben az Aquacity parkolójához.


Megközelítés:
Zalaegerszeg, Kézművesek Háza parkolója, vagy a Gébárti-strand parkolója.
Táv: 0-3km tetszés szerint
Szintkülönbség: nincs
Hogyan: babakocsival, gyalog
Életkor: 0-99

Update: most olvastam, hogy a gólya Gerzson, a horgászok szövetségese:-)


4 megjegyzés:

  1. Turakölyök! Nincs is mit hozzáfűznöm, jó képeket raktál fel.Talán csak annyit nem csak nyáron hívogató, télen is,igazi korcsolyázó hely Gébárt.

    VálaszTörlés
  2. ..és Gerzson még nem szerepelt a tv-ben?

    VálaszTörlés
  3. a tv-ben nem, de a Zalai-hírlapban már igen:-)

    VálaszTörlés