Idézet:

Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. / Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó: / fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, /


árkon-bokron átal, háton hátizsákkal, / menni, mendegélni, este hazatérni: / fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva, /


somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel.


(Kányádi Sándor)

2012. február 14., kedd

Kecskemét



Cifrapalota, a város szecessziós épületei közül a legszebben felújított. Ma a város képtára és kiállítóhelye.


A Naív Művészet Múzeuma, a kapu a Szórakaténusz játékmúzeum bejárata, sajnos az ottani fotóim nem lettek jók. Játékok, babák, programok, gyerekekkel érdemes ide betérni.




A főtéren 3 templom található, a fotók a Nagytemplomról készültek, némi hangulatát éreztetve a térnek is.

S amiről nincs fotóm, de szeretném propagálni: itt található a Kecskemétfilm, lásd Magyar népmesék sorozat szülőhelye. Előzetes bejelentésre csoportosan is látogatható. Én nem hagynám ki!!!!! És még nagyon sok lehetőséget kínál a város, én ezeket emeltem ki!

3 megjegyzés:

  1. A kecskemét nagytemplom tornya (73m) egyedülálló magasságú. A toronyóra számlapja, Magyarországon a legnyagyobb. Közép-Európá legnagyobb egybefűggű térkomplexumát körülvevő körutat a város valamikori tanácselnökéről Gódorgónak hívják. (külön meg kell tervezni, ha kocsival el akarsz jutni a szomszéd utcába.)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a kiegészítést!Miket meg nem tud az ember! A közlekedés a "Malom" körül meglehetősen figyelmet igényel, mentünk úgy, hogy a hogy a 2. autóban ültem, s a GPS, ami az első autóban volt simán bevitt minket egy mellékutcába, zsákutcába.

    VálaszTörlés
  3. Ez a másik bejegyzés, amit ígért, gondolom :)
    Köszönöm a plusz információkat Holdgyöngy!

    VálaszTörlés