Idézet:

Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. / Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó: / fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, /


árkon-bokron átal, háton hátizsákkal, / menni, mendegélni, este hazatérni: / fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva, /


somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel.


(Kányádi Sándor)

2012. augusztus 22., szerda

Hol járunk?







Baritas után most én hívlak játszani benneteket. Az utolsó fotó bőségszaruja nagy kedvencem. Most bankot díszít, gondolom eredetileg is bank volt az épület. Kicsit segítek: határszélen van a település, lehetett volna megyeszékhely a múlt század elején, emiatt nem sikerült. Nagyon sok régi épület megmaradt, sokukat folyamatosan felújítják. Nagyon jó a részleteiken elidőzni.

10 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Még várok pár napot, aztán felfedem a titkot! Köszönöm, hogy velem játszatok.

    VálaszTörlés
  4. Dejó Holdgyöngy!! :)
    és de szépek!

    mintha a Tiszát idézné nekem a víz,
    és apátság a boltíves épület?
    és nem esküszöm meg rá, de talán ismerős a páncélos...
    észak-keleten van?

    VálaszTörlés
  5. Nagykanizsa, Timi nyert! Áruld el miről ismerted fel? A páncélos a Vasember ház dísze, jellegzetes.Tudod Baritas a várral nagyon befürödtem nálad...hányszor jártam ott. Éppen Gyulán töprengtem. Ez a felismerősdi nagyon jó ötlet volt!

    VálaszTörlés
  6. Szia! Egy ideig Zalában laktunk és többször megfordoltunk Nagykanizsán is...:o))) A tónál még nem jártunk, csak a belvárosban és onnan volt ismerős a Vasember ház dísze...:o))) No meg az is segített, amikor írtad, hogy megyeszékhely lehetett volna...mert erre már én is többször gondoltam, hogy sokkal szebb, mint Zalaegerszeg és a múltja is nagyobb...

    VálaszTörlés
  7. Mit tudtok, miért hívják Vasember háznak?
    És a boltíves, árkádos épület az minek ad otthon?
    Gratulálok Timi!

    VálaszTörlés
  8. "A „Vasember” egy 1888-ban alapított nagykereskedő cég – Bettlheim (Rezső) és Guth (Arnold) vaskereskedése a Vasemberhez – kezdettől itt működő boltjának cégérszobra volt. Másolata 1983-ban került a házra.
    " S szerintem a ház alatt van egy kávézó, s ott fotóztam az árkádok alatt. Kukkants be ide, érdekeseket tudsz meg:http://holmi.nagykar.hu/irasok/4583/1.html S még egy érdekessége Kanizsának a Magyar Plakát Ház. Sajnos nincs fotóm, de maga az épület is szép, malom volt, ha jól emlékszem, vagy magtár? Fantasztikus kiállításoknak ad otthont. Pl. Vadas Ernő fotós kiállítása.

    VálaszTörlés