Idézet:

Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. / Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó: / fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, /


árkon-bokron átal, háton hátizsákkal, / menni, mendegélni, este hazatérni: / fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva, /


somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel.


(Kányádi Sándor)

2012. június 1., péntek

Kerékpárral a Rába-Őrség- Goricko Nemzeti Parkban.


Rába-Őrség- Goricko Nemzeti Park a turisták paradicsoma. Ez a három országot is érintő természetvédelem alatt álló terület megannyi élményt nyújt az ide látogatóknak.

Az Őrségi táját nem kell bemutatnom, hiszen sok fórumon lehet hallani az itteni lehetőségekről. Én a vidék közelsége miatt gyakran kirándulok az Őrségbe.
Régóta izgatott a Natúrpark Rába melletti része, Ausztria felőli tájak és a kerékpárutak.

Beterveztem egy 40 kilométeres Bringa utat, a B70 és R1 jelzésű utakon Jennersdorf ( Gyanafalva) helységből indulva.


Amely utak a dombos - völgyes gyönyörű tájt, vízimalmot, várromot, reneszánsz kastélyt, kilátót, meseerdőt és az alma-út tanösvényt is érintik.

Útvonal: Jennersdorf -ST. Martin –Windisch-Minihof –Minihof-Liebau –Tauka – Krottendorf –Kalch –Neuhaus am Klausenbach –Mühlgraben –Windisch-Minihof - ST. Martin – Jennersdorf

St. Martin-Tauka R1 jelzésű kerékpárút szakasza könnyű, viszonylag sík terepen a völgyben halad.Tauka – Mühlgraben B 70 szakasz nehéz terep, húzós emelkedőkkel. Sok helyen kellett tolnom a bicajt, mert bizony nem bírtam szuflával. De a csodálatos panoráma és az élmények kárpótoltak a fáradságért. Volt olyan rész, hogy 6 km-t másfél óra alatt tudtunk megtenni.


Visszafelé Mühlgraben -–Windisch-Minihof - ST. Martin  szakasz a völgyben megy, itt könnyedén lehetett haladni.
Sok helyen találkoztunk jó eligazító táblákkal és az útszámok jelzéseivel. Ahol az országútra vezetett a kerékpárút ott az aszfalton volt a jelzés.
Nagyon-nagy élmény ez a Natúrpark, a Rába völgye, a Neuhausi dombság, de beszéljenek a fotók.

Információ található:

3 megjegyzés: