Idézet:

Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. / Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó: / fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, /


árkon-bokron átal, háton hátizsákkal, / menni, mendegélni, este hazatérni: / fűzfalovam kocogva, fűzfasípom tutogva, /


somvirággal, kakukkfűvel, kakukkszóval, tele szívvel.


(Kányádi Sándor)

2011. június 7., kedd

Vizek szerelmeseinek……első bejegyzés


Itt a nyár ez a gyerekeknek szünidőt, a szülőknek a szabadságok idejét jelenti. A nyárias melegben nincs jobb, mint a vízben és a víz partján időzni.
Ha a lakóhelyem köré rajzolók egy 50 km –es kört, jobbnál-jobb vizeket találni akár fürdésre, strandolásra, horgászásra, vagy csak pihenésre, kikapcsolódásra.

Akik nem szeretik a természetes vizeket, vagy nem bírják a hideg vizet, de a nyári lubickolásról nem akarnak lemondani, itt a nyugati határszélen bőven válogathatnak a fürdőkomplexumok között.

Sok fürdő gyógyforrásokra épült, testi bajainkat orvosolhatjuk ezekben a fürdőkben. Én a gyógyfürdők közül a Kehidakustányit szeretem legjobban.
Ha csak hideg-meleg-vizes fürdőre vágyom és az egyszerűbb, nyugalmas fürdőzést akarok, a választás a Vasvári fürdő. Itt nyaranta sokszor megfordulok. Részletes leírás a fürdőkről az internetes cím alatt lehet olvasni. 

Hévízi Tófürdő


Kehida Termál-Gyógy-és Élményfürdő


Zalaegerszegi Termál fürdő és AquaCity élménypark


Gelsei Termál völgy


Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark


Bázakerettyei Termálfürdő


Szentkútfürdő Vasvár


Szent grót Termálfürdő


3 megjegyzés:

  1. Mennyire aktuális és reprezentatív a bejegyzésed... Kehidakustány?? amikor megnyílt akkor jártunk ott utoljára...elbűvölő a fürdő-komplexumon kívüli rész is...a kiadó házak, szobák falát kerámia /mint a céh-tábla/ kis táblák jelzik...Hévíz-re nem lehet szavakat találni látni, érezni kell...a rengeteg tündérrózsa még a csatornákban is...Köszönöm Neked!!

    VálaszTörlés
  2. Martha! Köszi!Örömmel tölt el, hogy ismered Kehidát!
    Hangulatos falucska, modern fürdőkomplexummal és profi vendéglátással.Hévíz méltán világhírű, de nekem már nagyon zsúfolt és nem megfizethető.

    VálaszTörlés
  3. Én sajnos egyiket sem ismerem. Nekünk annyira kéznél van Sárvár.

    VálaszTörlés